Reiki

Wat is Reiki?

Reiki is het Japanse woord voor universele levensenergie (Ki). Deze energie hebben wij allemaal; hij wordt bij onze geboorte meegegeven. Door het (veelal onbewust) verdringen van emoties, problemen of situaties die op je pad komen die minder prettig zijn, kan deze levensenergie worden geblokkeerd. Het kan zijn dat je hierdoor een tekort aan deze energie krijgt wat maakt dat je gevoeliger wordt voor ziekten, stress en andere kwalen. Met een Reiki behandeling lukt het je beter om te ontspannen, brengt het je emoties wat meer in balans en versterkt het je immuunsysteem. Het verhoogt ook je bewustzijn zodat het je kan helpen je lichaam en geest te ontdoen van wat je niet meer nodig hebt, maar waar je wel last van kunt ervaren. 

Reiki is niet, zoals veel mensen denken, zweverig. Ik ben van nature vrij nuchter, maar ik heb wel altijd gevoeld dat wij meer zijn dan alleen maar een mens van vlees en bloed. Heb je je wel eens afgevraagd hoe het komt dat je automatisch je hand legt op een plek die zeer doet? Je stoot bijvoorbeeld je knie en  'Hup!'... je hand gaat er als vanzelf naartoe. Zo ook bij buikpijn, hoofdpijn, etc. Wij kunnen onszelf helpen te helen of pijn te verminderen, met de energie die er altijd is. Hoe fijn is dat? Echter, in onze westerse maatschappij hebben wij deze intuïtieve eigenschappen bijna niet meer nodig. We hebben het als het ware afgeleerd om er naar te luisteren en dus ook naar te handelen. 

 

Hoe gaat het in zijn werk?

Tijdens een Reiki behandeling zal ik met een rustige handoplegging de energiestroom die er tussen mijn handen en jouw lichaam is, leiden naar waar dit in jouw lichaam naartoe wil gaan. Hierbij zal er geen eigen energie gebruikt worden, wat betekent dat er ook geen ziekten en spanningen overgedragen kunnen worden. Reiki is dus vooral ontspannend. Dat maakt dat Reiki voor iedereen toegankelijk is, jong en oud, ziek en gezond. Op zowel lichamelijk, emotioneel en spiritueel niveau word je je bewust van de blokkades die onbewust zijn opgebouwd als zelfbescherming. De overbodige blokkades worden op een zachte manier losgemaakt en opgeruimd.

Heel effectief als je last hebt van stress, slapeloosheid, angsten en gebrek aan energie. 

 

 

 Nieuwsgierig geworden? Ik ontmoet je graag!