Training

Zelfmoordpreventie

 

Al geruime tijd geef ik trainingen en workshops in opdracht van 113Zelfmoordpreventie. Mensen die aan zelfmoord denken of iemand kennen, kunnen hier (anoniem en gratis) terecht per telefoon of chat om over deze gedachten te praten. Maar ook naasten, nabestaanden, scholen, zorginstellingen etc kunnen bij hen terecht voor vragen, voorlichting en advies.

Vanaf 2017 geef ik zelfmoord preventie trainingen door het hele land, aan diverse doelgroepen. Het doel van de training is het vergroten van kennis, houding en vaardigheden om te signaleren dat iemand aan zelfmoord denkt. Dit kun je doen door de gedachten aan zelfmoord bespreekbaar te maken, leren inschatten hoe ernstig deze gedachten zijn en leren door te verwijzen naar professionele hulp. 

 

Mijn wens is dat niemand eenzaam en radeloos sterft door zelfmoord. Dat het taboe rondom dit onderwerp wordt doorbroken en dat er meer mensen eerder de juiste hulp weten te vinden die ze op dat moment nodig hebben. Want de meeste mensen die aan zelfmoord denken willen niet echt dood... zij willen niet meer het leven leven zoals die nu is, op dit moment. 

 

Ik hoop hierin op deze manier een steentje bij te dragen. 

 

Voor meer informatie over het trainingsaanbod en informatie over zelfmoordpreventie, verwijs ik je naar de website van 113ZelfmoordpreventiePresentaties en voorlichting

Naar behoefte kan men mij consulteren om presentaties en/of voorlichting te geven over verschillende psychosociale problematiek. 

Bel of mail mij gerust voor de mogelijkheden.