Over mij

... Ik reik je mijn hand, jij mag hem aannemen. Jij beslist wat je ermee doet, wat goed voelt voor jou. Misschien wil je meer vertrouwen krijgen in jezelf, of een moeilijke keuze leren maken. Misschien heb je het nodig om je verwarrende gedachten meer structuur te geven of leren om te gaan met je emoties zodat je weer verder kunt. Mijn reikende hand is er voor jou in het nu, en ik laat je ook weer los omdat je het uiteindelijk echt allemaal zelf kan...

Wie?

Mijn naam is Barbara Rooks en ik woon met mijn gezin vanaf augustus 2018 in het mooie Beekbergen. Na vele jaren in de Randstad te hebben gewoond, hebben we de drukte verlaten en de rust en natuur opgezocht. Ook kreeg ik de gelegenheid om een praktijk aan huis te realiseren. Dat maakt dat de ruimte waar de gesprekken en Reiki behandelingen plaatsvinden, heel huiselijk en warm aanvoelt. 

Ik heb mij altijd bezig gehouden met gezondheid en psyche, zowel in mijn loopbaan als prive.

Vraagstukken als ' wat maakt dat mensen doen zoals ze doen? ' intrigeren mij. Vanuit verschillende invalshoeken kan je hier namelijk naar kijken: vanuit de psychologie, sociologie, filosofie, andragogie... maar belangrijker nog: vooral vanuit jezelf. 

 

Waarom?

Een aantal jaar geleden heb ik een behoorlijke confrontatie met mijn denken, voelen en doen aan moeten gaan vanwege een burn-out. Die had ik niet aan zien komen... 'Dat kan mij toch zeker niet gebeuren? ' en: 'Ach, even bijslapen en dan ben ik er weer' waren mijn reacties hier toen op. Niets bleek minder waar... Het was een moeilijke en zware tijd, waar ik echter wel heel veel over mezelf heb geleerd. 

'Hoe kijk ik eigenlijk naar mezelf? En wat maakt dat IK doe zoals ik doe, en wat doet dat met mij? Voel ik wel wanneer mijn grens bereikt is in mijn kunnen? Waar word ik nu echt blij van en wat geeft mij energie?'

Het bleek een turning point in mijn leven: ik kwam erachter dat ik qua werk niet helemaal op de juiste plek meer zat. Ik ben naast mijn werk de opleiding tot psychosociaal counselor gaan volgen en in die tussentijd geswitcht van baan. Ik ben mijn eigen pad gaan volgen, en wat is dat bevrijdend geweest! Zo heb ik het aangedurfd om voor mezelf te gaan beginnen, iets wat ik al heel lang wilde maar nooit durfde. En zo ben ik in mei 2017 gestart met Een Reikende Hand.

  

Daarom!

Vaste patronen doorbreken, goed leren voelen, keuzes maken; heus niet gemakkelijk, maar wel te doen. Ook ik heb ze moeten doorstaan. Stress, Burnout, Rouw en Verlies. Je hoeft hier niet alleen doorheen, je mag om hulp vragen!