Coaching & Counseling

Mijn overtuiging

Coaching wordt in de literatuur niet hetzelfde als counseling gezien en andersom. Zelf ben ik van mening dat er in feite niet zo heel veel verschil is. Het gaat er uiteindelijk om dat je ondersteuning en begeleiding krijgt bij dat stukje wat nu net niet vanzelf lukt. En of je dit nu coaching noemt of counseling, maakt in feite voor jou niets uit. En jij staat bij mij centraal. 

 

Proces

Tijdens onze gesprekken zou het kunnen gaan over het doorbreken van steeds terugkomende en soms hardnekkige patronen.  Bijvoorbeeld problemen die vanuit ervaringen uit het verleden je belemmeren om in het Nu te kunnen functioneren op een manier zoals jij dat graag wilt. Het gaat dan om dingen in je denken, voelen en doen waarvan je zelf niet goed door hebt waar ze vandaan komen. Je vraagt je bijvoorbeeld af hoe het nou toch komt dat je steeds weer in dezelfde valkuil stapt, of dat ondanks veel inzet het nog steeds niet gelukt is om iets te veranderen in je leven (werk of prive). Soms gaan we laagje dieper als dit nodig is en jij hiermee instemt. Ik blijf met je in het Nu, datgene wat je op dat moment belemmert. Daarvoor zal ik je af en toe een spiegel voor houden om inzicht te geven in je eigen gedrag en overtuigingen. Echter, ik zal je niet vertellen wat je moet doen en op welke manier je dat moet doen. Jij blijf zelf eigenaar van jouw leven. Met als doel dat je niet langer het gevoel hebt dat het leven je overkomt, maar dat je daar zelf leiding over kunt en mag nemen. 

 

Samen

In onze gesprekken kunnen we jouw persoonlijke doelen bepalen en zetten we in op het bereiken van die doelen. Voorop staat dat ik je help om jouw doelen op die manier te bereiken die het beste bij jou passen. Ik draag je geen oplossingen aan, maar we gaan samen op zoek naar waar jouw kracht ligt en hoe deze in te zetten en te gebruiken. Jij houdt altijd eigenschap welke richting jij zelf op wilt gaan. Ik help je met het vinden van jouw eigen antwoorden en oplossingen.Wat kan je verwachten??


We hebben altijd eerst een kennismakingsgesprek. Hierin bespreken we alvast jouw vraag en mijn werkwijze, en we onderzoeken ook of jouw hulpvraag bij mijn competenties past. Het is belangrijk dat jij een bepaalde klik voelt om samen met mij verder te willen kijken naar jouw vraag. Als jij dit zo ervaart, dan bespreken we ook hoe de gesprekken in het vervolg gaan plaatsvinden. Hierin is altijd ruimte voor verandering en aanpassing. 

Hoeveel gesprekken er nodig zijn valt van tevoren niet goed te zeggen. Het is echt maatwerk en ik beoordeel altijd per persoon wat er nodig is en onderzoek wat jij hierin wilt. Afhankelijk van je hulpvraag, de gestelde doelen en eventuele strategieën gaan we samen een pad bewandelen waarin ik je graag begeleid, maar niet stuur. 

 

Nieuwsgierig geworden? Neen contact met mij op voor een afspraak!